Ik zat in een lastige situatie, heb een mail heb gestuurd en dit uitgelegd aan de klantenservice. Ik kreeg binnen 1 dag in de eerste mail een helpende oplossing en vond de klantenservice uiterst coulant. In alle eerlijkheid, boven mijn verwachtingen.

Ik spreek hierbij mijn waardering uit voor de goede service van de werknemer van Abonnementenland. Ze hebben me heel netjes en correct geholpen met een opzegging. Eerlijk bedrijf.

Fijn dat jullie zo snel reageerden.
Jammer dat het blad dus niet meer beschikbaar is, maar dat ik het nu digitaal gekregen heb. Niet ideaal, maar wel weer fijn dat jullie 1 extra blad na zullen sturen als het abonnement afgelopen is.
Complimenten voor de afhandeling.

Bedankt voor de snelle reactie.
Ik wist niet vanaf wanneer tot wanneer mijn abonnement liep.
Ik dacht dat er over maanden sprake was, maar naar nu blijkt gaat het over de nummers van het blad.

In ieder geval heel hartelijk bedankt voor het aanpassen.
Ik heb altijd genoten van Uw blad en vind het boven de rest uitsteken. Het biedt nl. van alles wat.

Ik hoop dat ik jullie namen goed onthouden heb!

Heel fijn om te lezen en te merken dat jullie achter de bezorging zijn aangegaan. Top. Afgelopen dinsdag 17 december was ik bij mijn kleindochter en voor het eerst en totaal onverwacht werd de nieuwste Penny op de juiste dag bezorgd. Mijn kleindochter was heel positief verrast en dolblij met de mooie jaaragenda van 2020. Ook fijn om te lezen dat jullie er achteraan blijven zitten.

Nogmaals dank en fijne feestdagen.

Vandaag gesproken met iemand die de meest vriendelijke en rustige stem heeft die ik ooit heb gehoord. Daar had ik wel uren naar willen luisteren.
En ze was ook nog heel vriendelijk en totaal niet opdringerig met vragen.
Ik wil wel met haar trouwen.

Beste,
Ik zag vanmiddag dat er 6 maal € 13.90 was bij geschreven op mijn giro.
Daar werd ik stil van en blij verrast. Wat GEWELDIG dat één en ander ZO SNEL is geregeld.

Voor ALLE moeite die je voor mij hebt gedaan wilde ik je ook namens mijn vrouw ZEER Hartelijk bedanken.

Ik ben uitermate tevreden over de wijze waarop is gereageerd op een vraag. ik heb niet alleen een snel, maar vooral duidelijk antwoord gekregen.

Heel erg bedankt voor de snelle en positieve e-mail.
Ik laat het weten zodra het eerstvolgende nummer goed aangekomen is!
Nogmaals heel erg bedankt,

Wat fijn dat jullie ons kunnen helpen op deze manier, hartelijk bedankt voor de goede service! Ik ga het goede nieuws gelijk doorgeven.

mw. aan de telefoon was helder en duidelijk en zeer vriendelijk. Topper, zelden zulke telefonische medewerkers gesproken.

Mag ik jullie een groot compliment geven.
Ik heb het blad nooit ontvangen. De beschadiging zal dus al in een eerder traject van verzending tot bezorging hebben plaatsgevonden.

Meer dan uitstekend hoe jullie zelf pro-actief contact zoeken met jullie klant en hoe snel er gehandeld wordt. Grote, grote klasse. Chapeau! TOP!

Een hele aardige mevrouw, die me alles goed heeft uitgelegd. Ook de voor- en nadelen van tussentijds opzeggen. Deze mevrouw weet heel goed waar ze het over heeft en legt het op een rustige en prettige manier uit.

Hartelijk bedankt voor uw reactie. Ik ben ervan overtuigd dat het zeker niet aan jullie ligt dat ik mijn exemplaar van januari niet ontvangen heb en dat dit in de post verdwenen is. Bedankt om het abonnement met 1 exemplaar te verlengen.

Beste, reuze bedankt!
Helemaal top, kan ik minimaal 2 jaar genieten van jullie magazine. Ik lees hem altijd met veel plezier. Bedankt voor de service!

Bedankt voor u reactie. Mijn moeder heeft inderdaad de weekend ontvangen. Ze is 90 jaar en kijkt elke week uit naar het blad en ik vind het dan zo sneu als hij er niet is. Maar bedankt voor de goede service.